Jesienne menu, Warszawa. Czego spróbujemy w stołecznych restauracjach?
Żółty, pomarańczowy, brązowy i czerwony – te kolory najczęściej kojarzą nam się z jesienią. Podobnie jest w kuchni. W tej porze roku na talerzach królują przede wszystkim aromatyczne leśne grzyby, bogate w błonnik. Jesienne dania nie obyłyby się bez dyni, która działa przeciwzapalnie i antynowotworowo. Co więcej, ma także wiele witamin, które skutecznie walczą ze zmarszczkami. Oprócz tego, możemy skosztować jadalnych kasztanów, które wzmacniają naszą odporność i zapobiegają infekcjom. Kliknij w zdjęcie i sprawdź, w jakich restauracjach znajdziesz jesienne menu. Więcej informacji
Informacje o Warszawie
Warszawa jest miastem niezwykłym, położonym w środku Europy, na przecięciu szlaków komunikacyjnych z zachodu na wschód i z północy na południe kontynentu. Frapuje przyjezdnych historią i klimatem. Ciekawi swoją odmiennością. Tu przenikają się wpływy kultury zachodniej i wschodniej Europy. Tradycja spotyka dzień jutrzejszy.
Miasto zaskakuje dynamicznym rozwojem - niemal co dzień pojawiają się nowe inwestycje, zmieniające jego oblicze.
Warszawa jest miastem w centralnej Polsce, od 1596 r. stolicą Polski, a także ważnym ośrodkiem naukowym, kulturalnym, politycznym oraz gospodarczym.
Siedziba władz państwowych, przedstawicielstw dyplomatycznych innych państw, organizacji o zasięgu ogólnokrajowym.
Turyści chętnie odwiedzają m.in. Stare Miasto i Nowe Miasto, Trakt Królewski, biegnący od Zamku Królewskiego, przez Krakowskie Przedmieście, Nowy Świat i Al. Ujazdowskie w kierunku Wilanowa, zabytkowy cmentarz - Powązki.
Przez cały rok w mieście odbywają się imprezy, które uatrakcyjnią nawet najkrótszy pobyt w stolicy, np. targi, koncerty, wystawy.
Dodaj komentarz