Restaurant Week 2018 już 17-28 października [RESTAURACJE, MENU]

Restaurant Week 2018 już 17-28 października [RESTAURACJE, MENU]
Espuma z ziemniaka, ryżowa bułeczka z węgorzem, japońskie surf and turf. To tylko niektóre potrawy, jakich można skosztować podczas rozpoczynającego się już w środę (17 października) jesiennego festiwalu Łódź Restaurant Week 2018. Podczas niego 23 łódzkie restauracje będą serwować wyrafinowane, trzydaniowe „doświadczenie restauracyjne” w promocyjnej cenie 49 zł od osoby.

Goście na zjedzienie posiłku mają 1,5 godziny. Festiwal trwa od 17 do 28 października.

Stolik można rezerwować już teraz na stronie restaurantweek.pl.

Zobacz na kolejnych slajdach jak wyglądają festiwalowe dania i jakie mają składniki.
Więcej informacji

Informacje o Łodzi

Łódź - miasto wojewódzkie w środkowej Polsce, położone na Wysoczyźnie Łódzkiej. Stolica województwa łódzkiego. Leży na wysokości od 162 m n.p.m. (dolina Neru) do 278 m n.p.m. (w obrębie dawnej wsi Stare Moskule). Teren zamknięty granicami administracyjnymi miasta opada w kierunku z północnego-wschodu na południowy-zachód, zgodnie z nachyleniem zachodniego stoku Garbu Łódzkiego. Przez Łódź przepływa 18 większych lub mniejszych rzek i strumieni. Łódź to jedno z większych miast znajdujących się w województwie łódzkim (środkowa część kraju). Mimo, iż większości miasto to kojarzone jest z dużym ośrodkiem przemysłowym, Łódź to także historia - niezwykle ważne wydarzenia, które odcisnęły swój ślad na dziejach całej Polski. Faktem jest, że przemysł w Łodzi jest wysoko rozwinięty, jednak to także ma swoje odzwierciedlenie w ważnych wydarzeniach historycznych. Łódź to drugie pod względem liczby ludności miasto w Polsce i czwarte miasto pod względem powierzchni.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*